Werking

Speelplein De Bollaert is een plaats waar alle kinderen van 2,5 jaar tot en met 12 jaar, oftewel alle kinderen die naar de peuter-of kleuterklas gaan en alle lagere schoolkinderen, welkom zijn. Waar mogelijk zorgen we voor een kleuterwerking en werking voor kinderen uit de lagere school. Jongeren die ouder zijn dan 12 jaar zijn welkom als hulpanimator of vanaf 15 jaar als animator. Benieuwd wie de (hulp)animatoren zijn van speelplein De Bollaert? Klik dan snel hier en hier!

Ons voornaamste doel op het speelplein is dat kinderen zich amuseren en een vakantiegevoel krijgen, want een speelplein is geen school. Hierbij willen we ook de visie van de VDS (= koepelvereniging van speelpleinen) volgen:

  • Respect voor de eigenheid van kinderen;
  • Geloof in de ontwikkeling door het geven van impulsen;
  • Geloof in de zelfstandige ontplooiing van kinderen door het spelen.

We willen dit realiseren door een mix van activiteiten aan te bieden:

  • Vrij spel waarbij er allerlei materiaal ter beschikking wordt gesteld, de animatoren toezicht houden, maar ook impulsen geven aan de kinderen indien nodig.
  • Begeleide activiteiten waarbij kinderen ruimte krijgen om te experimenteren en te ontdekken en worden uitgedaagd om hun grenzen te verleggen.

Het speelplein is elk jaar een vijftal weken open tijdens de grote vakantie in de gebouwen van KSA De Bollaert in Watou. De exacte openingsdagen vind je hier.